Neljapäeval, 26. augustil kell 16 avatakse Tartus Lõunakeskuses Taluturg, kus kauplema hakatakse Lõuna-Eestist kasvatatud aiasaadustega ning siin toodetud pagari-, piima-, liha- ja teiste talutoodetega.

Taluturu käimalükkamiseks loodi tänavu juulis MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti, mis koondab ühe mütsi alla Tartu-, Põlva-, Võru- ja Valgamaa väiketootjaid, kes pakuvad enda talus või ettevõttes toodetud kaupa. MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti loomise juures oli ka Põlvamaa Partnerluskogu esindus.  „Ettevõtjate koostöövõrgustike arendamine, nende ühistegevus ja turundus on ka meie strateegias olulisel kohal,“ rõõmustas partnerluskogu tegevjuht Tiiu Rüütle piirkonna väiketootjatele avanenud võimaluse üle pakkuda oma toodangut Lõuna-Eesti suurimas kaubanduskeskuses.

Lõunakeskuse taluturul hakatakse müüma kvaliteetset ja ausat Eesti talukaupa. Aus Eesti talukaup tähendab, et toodangu tooraine pärineb kindlast talust või toode on valmistatud kas talus või tehakse töötlemisel koostööd hea väiketootjaga.

Põlvamaalt on Lõunakeskuse taluturul esindatud teiste hulgas Sikahansi talu mädarõigas, OÜ Mesinik toodetud mesi, OÜ Pekero soolakurk ja hapukapsas, Põhjala talu maitseteed ja Tammetalu Pagar OÜ küpsised. „Taluturul müüa soovijatel tuleb ühendust võtta kohaliku Leader tegevusgrupiga,“ sõnas Rüütle.

Põlvamaad esindab MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti juhatuses Peeter Ojatamm.

Homsel taluturu avamispeol loovad meeleolu Kagu Kabujalakõsõ, puhkpilliorkester Popsid, lõõtspillil mängib Heino Tartes.

Lõunakeskuse Taluturg on avatud  esmaspäevast reedeni kell 12 – 20 ning laupäeval ja pühapäeval kell 10 – 20.